Over Sabouschka

Over Sabouschka

Ik ben gek op yoga. Omdat je door yoga ontspant. Yoga maakt je lichaam wakker terwijl het je geest kalmeert. Je luistert tijdens de yoga naar je lijf. Yoga maakt je dan ook nog eens mooi. 

Hoe het begon ...

Ik ben als kind in aanraking gekomen met yoga door mijn vader. Hij beoefende yoga samen met een vriend. Op heel jonge leeftijd las ik ook eens in een yoga boek. Als teenager werd ik gefascineerd door de yoga filosofie. Ik begon meer te lezen.


Savasana, de eindontspanning, vond ik super interessant. Ik beoefende deze dagelijks. Het zingen van het ‘ohm’ had ook mijn aandacht.   

India

Ooit ging ik voor onbepaalde tijd op reis naar India. Ik had vaak lage rugklachten. Een vrouw die ik in India ontmoette adviseerde mij om weer te beginnen met yoga.


Zodra ik terug kwam kreeg ik een vrijkaart voor een proefles yoga van het Sivananda centrum in München. Daar werd verteld dat er een cursus van een week werd aangeboden tijdens Pasen.


Ik kwam net terug van een 3 ½ maanden lange reis van India. Ik had mijn geld opgemaakt. Maar ik moest deze cursus doen. 

Karma yoga

Voordat ik het wist werd ik aangesproken door iemand uit het Centrum. Ik zou d.m.v. karma yoga* de week kunnen betalen wanneer ik er kwam wonen. Een voorwaarde is dan dat je vroeg in de ochtend mee doet aan de meditaties.


*Karma yoga betekent werken zonder er iets voor terug te vragen.

Ik ging een maand wonen in het Sivanda centrum. Elke ochtend om 5 uur was ik al wakker en zong samen met de anderen liederen in het Sanskriet. Dat ging mij makkelijk af. Daarna werkte ik de hele dag in het centrum. Het waren met name huishoudelijke klusjes. Maar ook het bedienen van een oude yogi uit India hoorde tot mijn taken. Tussendoor was de hatha yoga cursus.  

Weer naar huis

Na een maand had ik er genoeg van dat vrome bestaan. Ik ging weer naar huis. Ik deed elke ochtend mijn yoga. Soms herhaalde ik in de avond nog eens. Ik had het snel door dat je het 6 weken moest volhouden. Daarna was het geen kwestie van discipline meer. Je lichaam vraagt dan om die dagelijkse lekkere yoga.


Mijn rugpijn smolt daardoor weg als sneeuw voor de zon.


In die tijd begon ik ook met dansles. Al snel wilde ik professioneel danser worden. Ik vertrok naar Nederland om Nieuwe Dans Ontwikkelingen te studeren. Yoga beoefende ik toen alleen maar in vakanties. 

Ashtanga yoga

Na mijn afstuderen als uitvoerende modern danser begon ik bij het huidige Yoga Plus op Kreta met Ashtanga Vinyasa Yoga. Terug thuis stond ik er weer elke dag op de mat. Dat deed ik 6 dagen per week geheel naar Ashtanga traditie. Ik gaf toen ook Ashtanga yoga les in centrum De Roos in Amsterdam. Ook deed ik nog eens een studie van 4 jaar in somatisch lichaamswerk bij Patricia Bardi.


Nu heb ik mijn diploma als Vinyasa yoga docent yang stijl behaald bij Yoga Garden. Tegelijkertijd ontdekte ik Yin Yoga bij Anat Geiger.


Op het moment geef ik restorative yoga en Vinyasa yoga. Zie hier mijn CV. Op donderdag avond in Haarlem en privélessen core training.. Daarnaast heb ik een dansschool voor volwassen vrouwen. Mijn danslessen worden gegeven vanuit de yoga gedachte. Ontspanning en de eenheid van lichaam en geest staan voorop. Mijn oefeningen vooraf bevorderen dat. Daarna durft ook de meest verlegen vrouw lekker vrij te dansen. Vrijheid van bewegen staan ook in mijn yoga lessen centraal.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op via onderstaande button!