Restorative yoga: 

Slapen als een roos

Wanneer is je dat voor het laatst overkomen?

Slaap is heel belangrijk. Slaap maakt je uitgerust. Slaap maakt je minder prikkelbaar. Slaap hersteld weefsels. Uitgerust wakker worden maakt dat je vol energie bent. Goed kunnen slapen maakt je uiteindelijk blij. Het maakt je ook mooi.

In mijn puberteit kon ik zo vaak niet in slaap vallen. Ik probeerde van alles. Warme melk met honing voor het slapen gaan, voeten bad, enz. Totdat ik ontspanningstechnieken uit de yoga ontdekte. Ik las in een yoga boek dat het belangrijk is om de zwaartekracht toe te laten. Dat je in een ligbad kunt gaan liggen wat je leeg laat lopen. Dat je erin moet blijven liggen tot het water helemaal weg is. Dan voel je de trek naar de grond toe. Dat heb ik vaak gedaan.

Restorative yoga

Ik ging Savasana, de eindontspanning uit de yoga beoefenen. Ik stelde mij voor dat mijn lichaam zwaar werd. De tenen, voeten, onderbenen en de bovenbenen. Ik deed dit vaak soms een paar keer per dag. Zonder dat ik het door had verdwenen mijn slaap problemen. Ik slaap gelukkig nog steeds heel goed. Dat gun ik jou ook. Daarom geef ik jou yoga oefeningen die mij hielpen om weer lekker te slapen.


  • Je verstand komt tot rust
  • Je komt in je lijf
  • Je ervaart diepe ontspanning
  • Je voelt je als herboren
  • Je nachtrust verbeterd aanzienlijk
  • Restorative yoga is de oplossing voor jouw slaap probleem

Ik ben 67 jaar. Ik slaap regelmatig niet goed, te onrustig, ik moet mijn avond echt afbouwen, geen heftige tv, geen heftige gesprekken, geen computer. De 'restorative yoga' van Sabouschka blijkt een bijzonder goed 'slaapmutsje' te zijn. Het gaat heel rustig, vloeiend, gericht op bewustwording in ontspanning, heerlijk om te doen. Ik slaap daarna als een roos.

Leny Post

Kan je ook zo vaak niet in slaap vallen? Doe dan mee aan de lessen restorative yoga. Klik hier om je in te schrijven of voor meer informatie: